Bloggstatistik för 2020

Tänkte för spårbareheten dela med mig av lite statistik, och för att det är kul att se hur folk ramlar in på blogg och hur Google rankar den. Min blogg genererar ingen stor mängd besökare, vilket inte heller är syftet med den, men den genererar en hel del statistik i Googles sökmotor.

Med hjälp av Google Search Console kan man se vad personer googlar på och hur bloggen visas och rankas i Google-sökningar, samt vad på bloggen de väljer att klicka in på.

Så från 1 januari 2020 till 31 december 2020 såg det ut enligt nedan.

528 klick genererade från Google-sökningar, ca. 23 500 gånger har bloggen synts i sökningar, och den genomsnittliga placeringen i sökninganra är 33,4.

Blå är klick in på bloggen, lila är sökningar där bloggen har synts och orange är genomsnittlig position i sökningarna.

Topp 10 sökord som genererat klick

Topp 10 sökord som genererat flest exponeringar

Topp 10 sökord som generat högst placering i sökningarna

Boston Pizza verkar vara den aktien som genererat flest antal klick och en hel del visningar i Google, samt hamnat ganska högt i rankningen. Kanadensiska aktier verkar ha varit det som lockade mest rent generellt. I Övrigt så är många av sökningarna kopplade till utdelningar och disc-profiler.

Enligt Google Analytics, så blev det nästan 3000 sidvisningar för 2020. Lite roligt ändå att även andra läser mitt svammel om jobb, vardag och sparande. Bloggen är ju trots allt rätt avskalad och för egen uppföljning.

Jag har även Google AdSense-aktiverat, mest för test ifall det genererar några kronor. Sedan jag aktiverade i andra halvan av 2019 har det generat 35,99 kr, inte mycket, men alltid något. När man når 700 kr i annonsintäkter kan man få det utbetalt.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: