Förändringar i den sociala tillvaron

Jag tycker att jag har gjort en stor resa livsstilsmässigt det senaste året, i princip på alla plan. Ur det har det också kommit fram nya och mer tankar och insikter. Därför tänkte jag dra igenom lite vad som hänt den senaste tiden.

Jag har ju varit ganska isolerad, även om jag har flyttat tillbaka till min lilla hemort och har familjen närmre, så har jag inte så mycket vänner. Jag träffar sällan de vänner jag har, för att jag inte känt något behov av det.

Däremot så har jag insett i och med att jag de senaste månaderna inte pendlat till kontoret, då märkt av hur ensam jag faktiskt lever och känner mig vara. Jag behöver mycket utrymme och är en introvert person, men så mycket ensam tid jag har haft funkar inte för mig. Det kan gå flera dagar innan jag träffar någon människa, även om jag dagligen pratar med kollegor över Skype. Jag har heller inte haft sociala medier i nästan två års tid och det är bara några få som jag har haft kontakt med över telefon och i verkliga livet.

Detta i kombination med att jag har jobbar för mycket, så kände jag till slut, att nej det är inte såhär jag vill ha det. Jag började ana att jag var på väg mot en utmattningsdepression för inget kändes motiverande längre, och jag började få ångest nästintill varje dag. Min terapeut är dessutom sjukskriven, och jag är ingen person som bara befinner mig i eländet, så jag tog nyligen tag i saken.

Det jag har gjort nu, är att jag öppnat mitt instagram-konto igen, för det är inte lika invasivt som Facebook(som jag bara blir stressad utav). Där la jag upp ett inlägg om varför jag varit borta och varför knappt någon hört av mig på två år. Det välkomnades väl och nu har jag nästan daglig kontakt därigenom med ett antal personer. Just nu känns det som att det var den bekräftelsen jag behövde, att jag var saknad och “välkommen tillbaka”.

Jag har även köpt 10-resors-kort så att jag kan testa hur mycket jag orkar och vill arbeta på kontoret i Västerås. Så att jag kan räkna ut om det lönar sig med månadskort istället. För även om jag mest stänger in mig i ett tyst rum utan fönster på kontoret, så får jag åtminstone lite miljöombyte. Samt att se lite andra personer, även om jag inte riktigt känner mig hemma i den sociala tillvaron på just det kontoret. Därför ska jag fortsatt försöka resa runt till de andra kontoren. Jag trivs ex. många gånger bättre på Stockholms eller Göteborgskontoret.

Sen försöker jag också att lägga lite mindre fokus på den ekonomiska biten. Syftar då mest på att kolla Avanza-kontot mindre, men fortsatt fokusera på att investera pengar, men inte på bekostnad av att jag ska leva. Framförallt kommer jag lätta lite på många regler nästa år som jag annars haft nu under mitt köpfria år. Framförallt ska jag unna mig mer pengar för sociala ändamål och upplevelser.

Så ser fram emot vad det kan bli av livet om jag bara bjuder till lite och försöker testa lite nya förändringar.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: