Frimärken Gustaf VI Adolf

Jag plockade ut lite frimärken med Gustaf VI Adolf från några lösa högar av frimärken. Det visade sig mestadels vara av Typ I och II från 1951-1971, men från min första lot frimärken jag köpte minns jag att det nästan var enbart Gustaf VI-märken, så de hamnade faktiskt i en teburk, för just då hade jag inga pergamynkuvert eller visirblad att förvara de. De får ligga kvar där i så länge.

Gustaf VI Adolf 1972
Frimärke F797 Gustaf VI Adolf 1 kr 1972

Lite kuriosa om Gustaf VI är väl att det är nuvarande kungs(Carl XVI Gustafs) farfar och vad jag kan se så har hans profil tryckts i många omgångar. När jag bläddrar i en äldre Contenta 1975-katalog Så står det att vissa varianter trycktes i så stora upplagor som över 600 miljoner. Då är det inte konstigt att man ofta hittar dessa i blandade loter av frimärken. Det måste ha skickats en otrolig mängd post, även om det såklart fortfarande existerar en del postfriskt från den tiden. Nedan är i alla fall slumpvis utplockade stämplade frimärken i varierande kvalitet och valörer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.