Julledigt och Raspberry Pi

Har äntligen kunnat ladda batterierna en aning, har firat jul med de närmaste, vilket var väldigt skönt! Uppskattar att umgås med föräldrar och syskonen, så väl spenderad tid nu under julledigheten.

Fick även en del julklappar, inga större grejer, då jag anser att jag är lite för gammal för dyra julklappar, då om jag vill ha något så kan jag köpa det själv. Istället önskade jag mig lite billigare saker som jag i vanliga fall bara dragit mig för att köpa, fick t.ex. en papperskorg, skärbrädor, knivar, nya bunkar, vaxduk och förkläde(då jag kladdar runt så förskräckligt när jag lagar mat och bakar, så kläder och bord ofta blir nedsölat, kan ju inte sköta mig tydligen, haha).

Till mig själv köpte jag däremot en Raspberry Pi 4, 4GB RAM-versionen med case/laddare/SD-kort med NOOBS. Så har kopplat upp den mot TV:n och testkört lite. Främst för att kunna leka runt med lite olika nätverkskonfigurationer, Linux-kommandon och distros, men även för att streama lite(mest skidor/skidskytte och youtube)-Tänkte först köpa en Chromecast, men tänkte sen att jag hellre lägger till några hundralappar och får jag något som jag kan få ut lite mer utav. Väldigt nöjd hittills! Så har än så länge börjat med Raspbian OS för att testa runt Linux-kommandon i Terminal, samt glott igenom säsong 1 av Svensson Svensson(bilden flyter på bra, inge lagg). Behöver dock köpa kylflänsar till den, då den blir rätt varm. Så fler inlägg om Raspberry Pi lär nog dyka upp.

Dock tillbaka till verkligheten imorgon igen. Skönt att de flesta andra är lediga och tillbaka förrän 11 januari. Jag vill hellre spara mina komptimmar och semesterdagar till sommaren. Så tänkte plugga lite om vartannat, om det blir lugnt dvs. Är snart i hamn med pluggandet för den sista delen inför A+certen, exempelproven har det blivit bra resultat på, så känner mig redo att göra provet inom 1-2 veckor. Är helt mör i skallen av allt pluggande utöver jobbet, men det är en riktigt skön känsla av att man blir några strån vassare och lär sig mer saker. Det öppnar upp nya möjligheter kring jobb, samt ögonöppnare för framtida områden att snöa in sig på.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: