Låda med frimärken Cigarrlåda Hofnar

Förra månaden köpte jag en liten samling där nedan cigarrlåda med frimärken ingick. Givetvis blev jag nyfiken vad det var för en låda och vad dess usprung är, så jag googlade i vanlig ordning fram lite fakta.

Jag hittade en väldigt bra beskrivning redan på första sökträffen på Svenskt Cigarrlexicons hemsida, även om själva inlägget har över 10 år på nacken. Där står det är ett Holländskt märke/företag, men som inte längre finns. Dock lever varumärket fortfarande via företagen Van Horssen och Scandinavian Tobacco Groups paraply om jag ska tolka inlägget rätt(och om det fortfarande gäller). Så för den som vill läsa mer, så finns det mer info i nedan länk.

Innehållet i själva lådan var dock som var det som lockade mest, vilket är en salig blanding frimärken från diverse länder. Bl.a. lite Brittiska kolonier, Tyskland, Schweiz, Ryssland och Afrikanska länder. Jag har faktiskt inte hunnit sortera dessa än, men det är ett projekt framöver. Fokuserar just nu på svenska frimärken, men fastnade som sagt för askens utseende.

Klicka på bilderna för att öppna en större bild.

Ett svar på “Låda med frimärken Cigarrlåda Hofnar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *