Lite vilsen i sensommaren

Känner mig vilsen, inte som att jag har tappat bort mig själv, utan snarare att jag inte inte har någon aning om vart jag är på väg. Det saknas en riktning och mål, eller det allt är så spretigt att jag inte vet åt vilket håll jag ska eller vad jag ska fokusera på. Kan ju också vara att semestern är över, och att man fått tid att tänka och känna efter. Det är okej att det är så, det är en naturlig del av livet, men behöver reda ut lite mer vad jag vill och vad jag ska lägga min energi/tid på. Det gäller både intressen, jobb, ekonomi, boende och relationer, så därför försöker jag i och med detta inlägg försöka få ut det i ord.

Ekonomiskt

Här har motiveringen stagnerat en aning, jag sparar inte aktivt, utan det är mer på rutin nu. Så som jag lever just nu är mest på autopilot efter att tidigare år rannsakat min egna ekonomi och beteenden. Samt att jag inte känner att jag för det mesta har det jag behöver eller köper begagnat, så det är sällan kostnaderna spontant skenar. Så även om jag sparar ungefär hälften av vad jag får ut netto, så vet jag inte riktigt vad jag sparar till längre. Utdelningsmässigt har jag hamnat på ca 1500-2000 kr/mån om man slår ut det på ett år, men det går sååå långsamt att få upp den summan. Nu har jag ändå bara sparat i över 2,5 år på börsen, vilket är en relativt kort tid, men mitt sparande började för 5 år sedan. Jag har ju ändå kommit en bra bit på vägen, så det är bara att fortsätta. Lägger just nu inte så mycket pengar på aktier, utan jag sparar mer på hög, då jag vill ha ett större sparande som jag kan använda som kontantinsats för boende. Mest då jag helst inte vill sälja aktier för att finansiera det, speciellt inte när räntan är låg och avkastningen är högre på börsen. Nu är det inte relevant i närheten, men drömmer mig bort, börjar känna mig instängd i min lilla etta utan balkong.

Funderar på att inte prata siffror längre när jag nått miljonen, det känns inte riktigt bekvämt. Det är även jobbigt att behöva anonymisera allt hela tiden. Får även se hur det blir med bloggen då också, har ett driv att starta en blogg för enbart lokalhistoria kopplat till den här stan, men tror inte jag skulle orka med det just nu, kanske blir senare i så fall.

Boende

Som nämnt ovan, så börjar jag känna mig lite instängd i min etta. Jag jobbar ju hemifrån på heltid som även kan vara en bidragande faktor, men jag längtar liksom ut mycket, men har liksom inget utrymme som är mitt så som balkong eller grönyta. Visst jag är ute mycket ändå och promenerar/cyklar, men vill kunna gå ut att sätta mig. Visst det går att köpa stol och bord för att sitta utanför där jag bor nu, men det är hyresrätter och det är ofta en massa andra ute på gården och springer massa folk höger och vänster, samt mycket trafik utanför. Därför funderar jag på att antingen köpa en lägenhet med balkong eller grönyta, alt. köpa ett litet radhus/hus i ett lugnare område i framtiden. Jag väljer att utgå från att jag kommer vara singel i flera år till ändå så, då det ändå går så trögt på den fronten sedan många år. Ett dilemma jag bör ha med mig då är ifall det då kan krävas att jag behöver köpa en bil eller inte, helst vill jag undvika det, så får försöka hitta någon bra kompromiss i så fall. Det är ingen brådska, så försöker klura ut vad jag är ute efter och vad som skulle kunna passa. Allt är så dyrt även här i småstan ändå, så känner ingen panik att det måste ske det närmsta året/åren. Helst vill jag spara till kontantinsatsen separat utan att sälja en massa innehav pga utdelningarna.

Jobb

Här börjar jag bli lite frustrerad, jag vet inte alls var jag är på väg eller vad jag vill riktigt. I den rollen nu vet jag inte hur mycket tekniskt jag kan utvecklas och ändå falla inom mina intresseområden. Det börjar kännas att jag växt ifrån rollen jag är anställd som, då jag arbetar/har mer IT-tekniskt intresse nu och intresset att hjälpa/ge support. Det jag är anställd för och jag ändå jobbar med ca. 50%-75% av tiden börjar kännas som bullshit jobb, även om det är till samhällsnyttiga funktioner. Så kanske dags att justera mina uppdrag, min roll eller helt byta till något annat. Här vet jag dock än inte riktigt hur jag ska göra. Det känns bara så meningslöst att jobba heltid, det är fullt möjligt att gå ner i tid ekonomiskt, men eftersom att jag har jobbat övertid så länge, så känns det så långt borta. Det skulle även vara kul att plugga lite mer än bara strökurser här och där som jag gör i dagsläget, men då vet jag inte helt vad det skulle vara i så fall.

Intressen

Vet inte om det är 30-årskris eller vad som har varit 2020-2021, men det är många nya intressen som utvecklats under bara de här två senaste åren. Det har varit bl.a. skridskor, cykling, inlines, spel, Google Maps, lokalhistoria och fördjupat intresse inom IT. Får se var det bär hän framöver, men det är bara att pröva sig fram och se vad man fastnar för.

Relationer

Jag vill gärna hitta någon eller några nya vänner, gärna med något gemensamt intresse. Saknar att vara föreningsaktiv, då är det socialt umgänge med ett syfte, kanske ska börja bli aktiv igen, fast i andra föreningar. Att träffa någon har ju gått trögt hittills, fast det är ju mest pga egna problem och att jag inte tar för mig och är distanserad. Känner mig ensam, samtidigt som att man är bekväm, det gäller ju att anstränga sig om det ska till en förändring.

Summering

Så ja mest bara skönt att få ut vissa saker i ord, så får man väl se var det landar, men något måste hända, kan inte stå och stampa på samma plats. Det är okej att det är och känns såhär just nu, det är ju så man vet att något behöver hända eller förändras. Livet är ju inte linjärt eller går att sia om med säkerhet. Det jag har i kikarn inom den närmsta tiden är i alla fall att läsa lite fler strökurser inom IT och fortsatt fördjupa mig i lokalhistoria vid sidan av jobbet. Det är viktigt att jag gör något i alla fall, annars kommer jag bara hamna i en ond spiral, och sitta och tycka synd om mig är inget som är produktivt. Det är okej att det är lite motigt, jobbigt och nedstämt emellanåt, det är liksom en del av livet. Allt kan inte vara bra jämt.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: