Mitt Avanza 2020

Hej vad det går, då avrundar vi snart av detta år. Såhär blev resultatet bland mina konton på Avanza, se bilder nedan.

Jag måste var ett praktexempel på en enskilda sparare(som inte håller sig uppdaterad) som försöker sig på stockpicking och jagar utdelningar(och väljer och behåller mindre bra aktier), men som egentligen borde hålla sig till fonder.

Är helt OK med resultatet, lär mig ändå mer och mer på sikt och det finns ju många faktorer bakom. Håller mig fortsatt motiverad med hjälp utav utdelningar. Hoppas det gick bättre för er andra, så som genomsnittresultatet för Avanzianer.

2 comments / Add your comment below

 1. Hej!

  Önskar dig ett riktigt gott nytt år och god fortsättning!

  Lite tråkigt att din utveckling under 2020 inte blev bättre, men det gör nog inte så mycket eftersom du fortfarande har ett stort sparande relativt portföljvärdet (ett annat sätt att säga detta är att du fortfarande är i ett tidigt skede av att bygga upp din portfölj). Har du funderat på att öka andelen mikro- och småbolag i portföljen? Jag har lite av detta i mitt pensionssparande genom fonderna PLUS Mikrobolag Sverige Index och PLUS Småbolag Sverige Index. Vill du hellre köpa aktier skule du kunna öka i Svolder och/eller köpa in dig i Ratos (som dock gått kräftgång på börsen senaste åren).

  Kul att läsa om dina experiment med Rasperry PI och fascinerande att den inte kostar mer. Får jag tid över att leka lite kanske jag också inhandlar en sådan.

  Svårt att sia om framtiden men jag hoppas att 2021 blir ett bättre år på alla sätt och vis!

  Hälsningar,

  Slumpvandraren

  1. Tack Slumpvandraren, detsamma!

   Jag tror att lägger jag bara ner mer tid att läsa på mer och är lite mer handlingskraftig,så blir det nog mer ordning på den fronten.
   Tack för bra tips, det låter som ett klokt område att läsa på om.
   Har hittills inte kollat mycket på just mikro, inte heller småbolag i någon större utsträckning.
   Så alla tips och kloka ord på den fronten är bra.

   Hittar du på något roligt med Raspberry Pi, eller något annat projekt också för den delen, får du gärna dela med dig.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: