Några steg framåt i januari 2021

Hade helt missat att jag hade passerat 500K i sparande(avanza+buffert) alldeles nyligen. Själva sparandet började jag med först i april 2016 när jag fick mitt första jobb och sedan har det sakta tickat på. Det var inte förrän i början av 2019 jag började spara på börsen(vilket också var då jag startade den här bloggen).

Har de senaste månaderna även bunkrat på sparkontot hos Swedbank istället, så att jag har tre månadslöner tillgängligt där som någon typ av buffert.

Klarade dessutom sista delprovet av A+, så skönt att äntligen vara certifierad för IT-support(bred grund). De senaste 2 veckorna har jag därför gått över till att studera inför Network+(nätverksteknik), har planerar på att samla på mig fler certifikat, det är väldigt liten kostnad i kr(några tusenlappar per certifikat) i jämförelse med vilken kunskap och möjligheter det genererar. Det är många timmar som går åt till studier, men väl värt det. Varje certifikat genererar lite högre lön dessutom.

Det känns väldigt meningsfullt att plugga på fritiden och går bra ihop med det jag arbetar med, samt med det jag vill göra i framtiden. Min arbetsgivare har en del karriärsvägar och områden att välja mellan, så behöver inte byta jobb för att få testa på nytt eller arbeta med något annat. Det har ju dessutom lugnat ner sig på jobbet efter flera år av stress, så njuter av lugnet, för det ser inte ut att bli lika körigt nu framöver. Så nu är faktiskt riktigt bra!

2 comments / Add your comment below

  1. Grattis! 500 tkr är ett viktigt mål på väg mot miljonen. Min gissning är att du når dit ganska snart – första halvan är oftast mycket svårare eftersom du inte har samma rutiner då och inte draghjälp från avkastning av befintligt kapital.

    1. Tack Slumpvandraren!
      Det känns inte helt omöjligt, nu är man över den tröskeln i alla fall.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: