Post-Liv försäkringar 1965

Hittade tyvärr ingen information i mina försök att söka efter information om Post-liv. Dock talar försäkringsintyget och ordet post, samt kuvertet i loggan för att det handlar om Postens egna försäkringar, det kan mycket väl ha gällt enbart för postanställda. Personen skriven på kortet skulle kunna ha varit postmästare utifrån sökträffar via Google, vilket också ger skäl till att tro att det inte var ett försäkringsbolag för allmänheten.

På sista sidan stor dock “Anmälan av skada åtföljd av läkarintyg sändes till Post-livs kansli(ej direkt till Folksam)”, så då tolkar jag ändå att det har varit en del av Folksam, där själva Post-Liv har varit en försäkringsförening.

När jag kollade lite mer i mina gömmor så hittade jag ytterligare ett försäkrings- och medlemsintyg från 1958, det också från Post-Liv med samma person. Lite längre ned finns också en skriftlig befordran från postassistent till postmästare, vilket stryker tesen ovan, att det gällde för postanställda och att personen i fråga var postanställd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *