PT-Kort Hindersmässan

Det här är ett kort från Postens Tryckeri 1984, med Hindersmässan i Örebro som motiv. Förutom folket och torgverksamheten, så ser man även Örebro slott där i bakgrunden.

Jag har varit i Örebro kanske ett tiotal gånger, och jag tror jag har varit i Örebro en gång när antingen när det varit Hindersmässan eller någon annan typ av torgdag, minns inte när på året det var eller så, men vet att det väldigt mycket knallar längs en bra länga. Jag skulle på arbetsintervju hos Atlas Copco har jag för mig(fick inte jobbet), så måste ha varit för ca. 7-8 år sedan.

Hindersmässan genomförs tydligen årligen i slutet av januari/början av februari. Jag lyckas inte riktigt tolka vilket år vykortsmotivet skulle kunna föreställa, Hindersmässan har ju genomförts i flera hundra år och det här är en målning oavsett.

Baksidan på kortet är antingen första- eller sistadagsstämplat Örebro 17 1991-05-10, då den tidigare ägaren samlade på sådana stämplar. Mestadels när nya kontor/stämpeltyper tillkommit eller utgått.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.