Summering privatekonomi helåret 2019

Nedan redovisas endast fasta, rörliga eller vanligt förekommande utgiftsposter. Så alla kostnader under året redovisas inte nedan, men nedan är vad jag vanligtvis haft utgifter till under det gågna året.

Förändringar och noteringar under året

Hyra

Då jag flyttade i maj och betalade dubbla hyror i 3 månader, så blev det kännbart, men med flytten så blev månadshyran 1200 kr billigare. Flyttade alltså från en tvåa på 45 kvm i utkanten av en storstad till en etta på 45 kvm mitt i en småstad.

Mat

Matkostnaderna har blivit någon hundralapp dyrare nu när jag bor i samma stad som vänner och familj, och därför gärna bjuder på hemlagat/bakat.

Resor

Även om jag numer bor några mil från kontoret, så arbetar jag majoriten hemifrån. Samt att jag numer inte behöver resa till föräldrarna på helgerna, då vi numer bor i samma stad. Så resekostnaderna har blivit några hundralappar mindre i månaden.

Fika/utemat

Då jag gärna spenderar pengar på mat och fika i socialt syfte, så har ajg börjat lägga lite mer pengar på den posten, men det är fortfarande inga jättesummor.

El

Elräkningen har faktiskt sjunkigt med några tior, trots att elpriset är dyrare i småstaden. troligtvis pga ett rum mindre och bättre planlösning.

Mobil

Mobilräkningen har faktiskt blivit några kronor billigare i och med att jag inte behöver ringa någon längre då vi bor i samma stad och istället då ses. Den var dock billig redan innan.

Försäkringar

Jag har sagt upp några försäkringar under året, så det ska bli lite billigare kommande år, men behöver fortsatt hålla koll på dessa.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: