Uppföljning vecka 12, 2020

Under veckan har jag inte bevakat börsen så mycket, men en handfull köp blev det, mest i måndags. I övrigt har mest jobbat all den vakna tiden, det brukar bli rush när det närmar sig påsk, då ska mycket hinna blir levererat till sommarens arbeten. Däremot har jag bevakat utevklingen av Corona, det är inte den roligaste utvecklinge, men har en fallenhet för statistik, så följer bl.a. livefeedet på YouTube [LIVE] Coronavirus Pandemic: Real Time Counter, World Map, News, CNN och SVT, då de rapporterar olika saker och på olika sätt.

När det gäller börsen, så måste jag säga att för min egen sinnesfrid, så har det varit klokt att ha ett hel radda olika innehav, samt att jag ser att allt går ner nu. Så jag tar hela den här resan ned på börsen med ganska mycket ro, med vetskap att det är långsiktigt. Jag ska däremot försöka sprida ut mina köp längs nedvägen, beroende på hur långt ner vi ska.

Däremot det som inte är lika roligt är såklart att bolagen nu kapar sina utdelningar, samt att det kommer påverka utdelningar säkert några år framöver. Som tur är så är jag långsiktigt och ska inte ha pengarna än på ett tag.

Jag tar med mig lite lärdomar hur jag vill allokera i liknande situationer i framtiden. Ex. att kanske sprida ut det på mer än aktier, fonder och buffert ju närmare jag kommer dagen jag behöver ha pengarna.

Veckans utdelningar

AktieSumma
Alaris Royalty Corp31,73 kr
Chemours Co37,28 kr
Decisive Dividend Corp37,01 kr
Exchange Income Corp35,76 kr
Main Street Capital Corp17,92 kr
Realty Income Corp22,58 kr
STAG Industrial Inc28,63 kr
Unilever NV46,31 kr
Totalt257,22 kr

Veckans köp

AktieAntalPris/aktie
Coor Service Management Hold.5              40,00 kr
Intrum4            130,00 kr
Samhällsbyggnadsbo. i Norden D25              20,00 kr
Suez SA3 8,70 EUR 
%d bloggare gillar detta: