Veckans utdelningar, köp & sälj, v.43 Oktober 2019

Denna vecka trillade det in en utdelning, så ingen utdelningstung vecka. Däremot var den rapporttung, så det var lite att skumma igenom och försöka hänga med i nu när jag har så många innehav. För detaljer kring utdelning, köp och sälj, se längst ned i inlägget.

Än så länge går det an med alla innehav, jag försöker att göra grovjobbet inför ett helt nytt köp, även om alla köp jag gjort kanske inte är helt genomtänkta, men jag försöker läsa på i den mån jag orkar med.

Ett område som jag har lite insikt i är hjälpmedelsbranschen, då min pappa jobbar med hjälpmedel, och då har insyn i hur bolagens produkter är och köps in i regionen. Så jag tog mig därför en funderare kring Handicare, då likviditeten är lite låg och ägarbilden är rätt koncentrerad, så valde jag att sälja av mina aktier i Handicare.

Istället tog jag Hill-Rom, eller Hillrom som de heter numer, som jag har haft span på länge. Jag har någorlunda koll på respektive företags produkter och marknadssegment, samt att Hillrom är större internationellt, och tidigare köpt upp Liko(som bl.a. gör personlyftar) som finns i Sverige. Jag har dessutom hjälpt min pappa en del när jag var yngre med att rekonditionera rollatorer, rullstolar och sjukhussängar från bl.a. Hillrom.

Direktavkastningen hamnar på endast 0,84% för Hill-Rom, men den står jag ut med, då jag gillar företaget och förstår produkterna, samt stegen till beställare och slutanvändare. De har en utdelningsandel på endast 16,64%, samt har höjt utdelningen i 8 år, så här finns det helt klart lite att ta av vid tuffare tider, men de verkar i en bransch där behovet alltid ser ut att vara stort ute i samhället.

Veckans utdelning

AktieUtd./aktieSumma
Cisco Systems Inc 3,35 SEK 23,45 kr

Veckans köp

AktieAntalPris/aktie
Aspo Oyj10 8,70 EUR 
Aspo Oyj13 8,70 EUR 
BillerudKorsnäs5 115,00 SEK 
Castellum3 195,50 SEK 
Hill-Rom Holdings Inc2 99,50 USD 
Svolder B5 112,60 SEK 

Veckans sälj

AktieAntalPris/aktie
Handicare Group-5136,80 SEK

Kommentera

%d bloggare gillar detta: