Vykort Operakällarens Frukost-matsedel 1881

Enligt Operakällarens hemsida, så har de anor sedan minst slutet av 1700-talet. Tolkar att det har rivits och byggts upp på nytt under andra halvan av 1800-talet när man rev Gustaf III:s operahus, samt att det har renoverats flera gånger sedan dess.

Jag själv har aldrig sett det i verkligheten, har endast hört om Operakällaren av bekanta och i media. Tittar man på nedan frukost-matsedel(Brunch) från 1 oktober 1881, så måste det ha varit hög klass. Det finns både kall-, och varmrätter, samt en nästan lika lång vin- och öl-lista på höger sida.

Hade jag varit gäst 1881 hade jag nog valt Rostbiff med potatissalladen som kall rätt, kalops eller stekt kyckling som varmrätt och Äppelkompott till efterrrätt. Jag dricker inte alkohol, eller någonsin tyckt om vin eller öl, så den listan hade jag stått över.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.